Verslag fietstocht kwb Kortrijk St Jan 19/8

Een veertigtal personen, waaronder ook 7 mensen van kwb Kuurne, kwamen samen aan het Sint. Janshuis te Kortrijk. Allemaal met de fiets, ook enkele jeugdige deelnemers.  Vandaag stond namelijk de fietstocht van kwb Kortrijk St. Jan op het programma. Het weer is mooi en dus is iedereen erop geluimd om te gaan fietsen.

Eventjes door het centrum van Kortrijk om daarna via Heule-Watermolen en Lendelede naar Izegem te rijden. Een eerste halte was voorzien aan de site ‘Eperon d’Or’. Deze voormalige schoenfabriek wordt heden gebruikt door stad Izegem als locatie voor het ‘Schoenen-en borstelmuseum’.

Daar zou normaal de volgwagen ons komen bevoorraden van een drankje ware het niet dat hij door een ongelukkig toeval twee banden lek had gereden. Gelukkig zijn er nog cafés in Izegem en konden we er een gaan drinken op het terras van café ’t stil ende aan de vaart.

We fietsten verder langs de vaart naar Ingelmunster om terug richting Lendelede en Kuurne te rijden.

Een tweede keer werd haltgehouden voor een verfrissing, want er waren al deelnemers die (weeral) dorst hadden. Ditmaal aan de ijshoeve ‘ten Hoochstede’ waar we konden genieten van een lekker ijsje of een drankje naar keuze. We zetten onze tocht verder naar Kortrijk waar in het St. Janshuis ons nog een lekkere maaltijd met beenhesp en groenten wachtte.

Een combinatie van mooi weer, een toffe bende, een leuke activiteit en lekker eten zorgden voor een onvergetelijke dag. (R.K.)