Herfstwandeling Torhout 22/10 2017

Onze vaste wandelaars, alsook enkele nieuwe kwb Kortrijk St-Jan gezichten, vergezelden ons mee naar ons verzamelpunt te Torhout. Deze herfstwandeling in het stiltebos van het Diocesaan Centrum, gekoppeld aan het Groenhovebos gaf ons een zalig gevoel van natuurlijke rust. Rondom het klooster VIRGO FIDELIS gingen we, in alle rust en met het nodige jolijt…, genieten van de boslucht in het Kloosterbos.

Oude familiale herinneringen kwamen er weer tot leven bij het passeren van een ‘leeg oud’ openluchtzwembad. Dit uniek pareltje van historisch patrimonium doet je terugkijken naar oude melancholische vervlogen tijden.

En al hadden de weergoden de voorbije dagen de herfst aangekondigd met de nodige regenbuien en een frissere temperatuur. Goed gemutst en wandelklaar volbrachten we onze wandeling lusgewijs eerst in het kloosterbos,  met daarna “ blader trappelend ” laverend doorheen het Groenhovebos.

Na deze wandeling konden we nog gezellig nagenieten in het cafetaria van het Diocesaan Centrum die voor ons een warme welkom in petto had. We werden er nl. aangekondigd op het INFO bord betreffende onze aanwezigheid om te komen wandelen die namiddag. Met deze herfstwandeling surplus -wissel jaarovergang- voor het wandelseizoen  2017, was dit een mooie afsluiter.

Daarom werd onderstaande bedanking gestuurd naar het secretariaat van het Diocesaan Centrum.

" In naam van onze kwb & feMma afdeling te Kuurne, een ‘ dank je wel ‘ woordje voor de gedane reservatie  bij de afsluit van onze herfstwandeling van vorige zondag in het Groenhovebos. Dankzij jullie medewerking konden onze wandelaars eventjes verpozen en genieten van een gezellige drukte in ‘De Groene Specht’. "

Deze waardering heb ik ook persoonlijk uitgesproken aan Hans en zijn voltallige vrijwilligersploeg.

Het warme welkom – gezien op het INFO bord -  alsook de gemaakte afspraken hebben ons een zalige wandelzondag gebracht en daarom ook nogmaals oprecht DANK JE WEL !

(Steve Lavaert)