Boelbeurs 11 + 12/11

Op vrijdag 10 november openden we de deuren van de Kubox om onze 120 verkopers en hun goederen te verwelkomen op de 28e editie van onze Boelbeurs. Nadat we alles mooi hadden uitgestald en onze zaal hadden ingericht, waren we klaar om de volgende dag onze verkoop te starten.
Toen de deuren op zaterdagmorgen om 9u opengingen stond er reeds een enthousiaste menigte te wachten om te komen snuffelen tussen al het moois wat we konden bieden. Je kon het zo gek niet bedenken of het lag er : zakmesjes, blu-rays, lp’s, boeken, vazen, servies, postuurtjes, postzegels, kinderbuggy’s, allerlei speelgoed, lego-sets, schilderijtjes, kaders, allerhande meubels en natuurlijk vele tweedehands fietsen voor alle leeftijden. Dit jaar werd er ook een scootmobiel te koop aangeboden.
Onze vele vrijwilligers hadden de handen vol om alles afgerekend te krijgen en soms kopers te helpen met dragen. Ook in onze cafetaria gingen de dranken en spijzen vlot van de hand, er was dan ook heel veel te verkrijgen : diverse bieren, frisdranken, soep, broodjes en vers bereide pannenkoeken.
Met 1288 betalende bezoekers en hun kinderen verspreid over het weekend, kunnen we dan ook spreken over een zeer succesvolle editie en ook qua verkoopcijfers was dit één van de beste edities. Dit laatste was ook te merken aan de gelukkige gezichten van de verkopers die op zondagavond hun niet-verkochte goederen en hun verkoopbedrag kwamen afhalen.

Bij het afhalen van de niet verkochte goederen op zondagavond kon men het niet verkochte speelgoed wegschenken voor de kwb actie ‘ieder kind een Sint’. Het ingezamelde speelgoed zal worden verdeeld onder welzijnsschakels en armoedeverenigingen in West-Vlaanderen.

Hierbij willen we dan ook onze verkopers nog eens bedanken voor hun goede opvolging van de reglementen en de 1288 bezoekers danken voor hun gulle kooplust.

En last but not least danken we onze tientallen vrijwilligers van kwb Kuurne, Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter Kuurne en Femma Sint-Pieter Kuurne en diverse andere verenigingen, want zonder hen geen geslaagde boelbeurs !!!!

We kijken al uit naar onze 29e editie !

(Ddk)