Herfstwandeling 15/10

Na van de laatste weekendjes mooi weer genoten te hebben gaan we vandaag dan toch de HERFST tegemoet…

We voelen voor het eerst de koudere temperaturen en dit voor halverwege oktober begot! Dus laat die herfst nu maar komen! Wij gaan alvast uitwaaien en wandelen tussen Sint-Denijs en Helkijn, een vrij open landschap gelegen in het Scheldebekken. De Trimaarzate onderweg herinneren we ons nog van de memorabele winter-sneeuw-wandeling in Bossuit van het jaar 2006 met nadrink in Beaufort! (één van die 34 die erbij was…)

Maar met vandaag 17 -ouwen en getrouwen- genieten we evenzo wandelend van de landelijke wegen, stapsteentjes en boerensporen te velde. We stappen deze achteruit geschoven -lente-wandeling gedwee af in wisselende weersomstandigheden van deze namiddag. Zonnig aan de start, onderweg kwam dan de bewolking met wat lichte neerslag waarbij de parapluutjes van pas kwamen. Dan opnieuw weer wat zon én met blozende wangetjes keerden we terug richting eindmeet naar de kerk, via de kerkewegel en het Frans Dejonghepad.
Jawel? Deze trage wegen wandeling komt alweer uit Klimop – tijdschrift van Natuur.koepel vzw, in een herwerkte versie ter nagedachtenis aan pionier van de trage wegen Frans Dejonghe zaliger.

Spijtig dat we deze info achteraf niet konden navertellen want het enige café aan de kerk ‘De Vrijheid’ gaf niet thuis na reservatie, en dit omwille van -De Vrijheid staat over te nemen…-
Dan iedereen maar rechtstreeks, of met een tussenstopje onderweg, goedlachs en tevreden terug huiswaarts na deze geslaagde kwb/feMma herfstwandeling.

Het kwb/feMma wandelteam