Lentewandeling 28/4

 

Vooralsnog geen lente in zicht en daar heeft iedereen momenteel wel een mening over: van dat weer niets dan goeds… of ter verduidelijking toch niet veel goeds… De voorbije periodes brachten ons veel regen en wind waarbij veel landerijen nat kwamen te liggen en daardoor de bedrijvigheid tot uitvoering der werken veelal uitstel betekend.

En vandaag bij het opstaan zo ook een mindere ZON dag die we omschrijven als een winderige HERFST dag.

En toch werd er verzamelen geblazen en gingen we LENTE wandelen in en doorheen Rekkem. Deze grensstreek -de Franse skreve- vormde eeuwenlang het tafereel voor smokkelaars. Over de beken, door de velden en kleine paadjes vervoerden de ‘blauwers’ (smokkelaars) hun geheime ladingen, veelal tabak, richting Frankrijk. Het krioelde er ook van de ‘kommiezen’: vliegende brigades, fietsende douaniers die tegen de fraudeurs ten strijde trokken. Het Smokkelaarspad brengt ons doorheen dit verleden op kleine verharde wegen en paadjes, laverend door een zacht glooiend landschap vol van vergezichten, grenshoppend gelijk toendertijd op Franse en Belgische bodem.

Van lente was er dus geen sprake dus allen goed ingeduffeld tegen regen en wind wandelden we doorheen deze prachtige wandelstreek. Voor menigen onderweg te horen ongekend maar daarom niet onbemind! Bij betere weersomstandigheden reden te meer om daar nog wat verder op ontdekking te gaan.

Bij deze genoten we allen van een geslaagde wandeling in onze regio, met complimenten aan het organiserend wandelteam, en sloten dit gezamenlijk af met een drankje in café Oud Reckem.

Noteer alvast in jullie agenda:

eerstvolgende wandeling - zondag 20 oktober - herfstwandeling te Assebroek (Brugge) in het bos van Ryckevelde.

Met als wijziging van vertrekuur die dag: 13 uur (half uurtje eerder) omwille van de reistijd en reservering drink achteraf in de brasserie van kasteel Ryckevelde.

Het kwb/feMma wandelteam