Winterwandeling 5/2

 

HULSTE anno 2023, en we zijn er dan toch geraakt na enkele planwijzigingen!

We herhalen nogmaals: 2021 was er de annulering door corona, 2022 teveel regen die zondag!
Derde keer dan toch goede keer misschien! En inderdaad in 2023 was het code GROEN, althans voor onze geplande winterwandeling op zondagmiddag.

We verzamelden met 26 enthousiaste wandelaars om lekker uit te waaien op het hoogste punt van Hulste, nl. de heuvelkam tussen de Leie- en de Mandelvallei. Samen uit, samen thuis vertrokken we aan de St-Pieterskerk, die van Hulste dorp natuurlijk, allen goed ingeduffeld tegen de koude noorderwind die guurde. De wandeling loodste ons in een wijde boog om de Muizelmolen die we op menige punten konden aanschouwen, wat wil zeggen zowat van alle kanten en niet té dichtbij. Op de landelijke wegen en veldpaadjes die we bewandelden keken we uit op de talrijke vergezichten, alsook naar het industriegebied in volle rookontwikkeling (die van Oostrozebeke).

Halverwege aangekomen op grondgebied Otteca was het tijd om eventjes halt te houden voor de bevoorrading die, ‘zoals de jaarlijkse traditie dit voorschrijft’, gepland voorzien was. Daar kon een slokje en een hapje genuttigd worden tegen de koude of zelfs om eventjes aan te sterken indien nodig. Op de terugweg pikten we nog even de avondzon mee om dan volledig te gaan opwarmen in ’t Kloefke op Hulste Platse.

Welgekomen en vlot bediend genoten we allen na van deze deugddoende namiddag. Op naar een volgende ontmoeting ergens binnen of daarbuiten…

Het kwb / feMma wandelteam