Kenny Tours bus 1

Toneeltrip Bray-Dunes 5/2 2017

 

Met een volgeboekte bus, 58 deelnemers, vertrokken we stipt om 14h00, na een kleine zoektocht naar de bus, die weliswaar aan de verkeerde kant van de Sint-Pieterskerk zijn opwachting maakte. Dat onze busbestuurder nog tamelijk nieuw was bij Kenny Tours zat daar wel voor iets tussen, onderwijl weet hij nu al de parking aan de kerk liggen. Het werd een gezellige trip, ondanks de grijze hemel en de dreigende wolken, toch konden wij onderweg genieten van het glooiende landschap van Heuvelland.

 

Met lichte vertraging kwamen wij ter bestemming in Bray-Dunes, waar we uiteindelijk plaats namen op de uitschuifbare tribune, samen met een circa 500 koppig, hoofdzakelijk uit Vlamingen bestaand publiek.
Dit na een aangekondigde controle door de plaatselijke veiligheidsdiensten voor enkelen onder ons.
Het door “Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen” gebrachte stuk, de Paradijsvogels, was een voltreffer. Deze Vlaamse klassieker (Gaston Martens) werd in een aangepast kleedje gegoten en gebracht om van te smullen. Tijdelijk vergaten we er zelfs even de pijn aan het zitvlak door. 
 
Na een klassieke ‘Piconstop’ bij een al dan niet vermeend familielid van de gids in het Hazekasteel te Nieuwkerke, werd de thuishaven bereikt in de plenzende regen rond 22h15. Niettemin iedereen tevreden huiswaarts en uitkijkend naar het bezoek van het volkstoneel volgend jaar 28 januari 2018 te Kuurne.
(E.D.)