Busreis Zeeland 20/5 2017

De dag van onze jaarlijkse daguitstap met autocar was aangebroken. En samen met een zonnige begroeting stapte iedereen goedgezind de bus op. Zo konden we met 4 minuten voorsprong op het startuur vertrekken. Enigszins niet wetend dat deze dagtrip een “niet voorbereidde” verrassingsreis zou worden. Want na enkele kilometers verderop in Harelbeke kwam reeds het eerste oponthoud onze reisweg verstoren. Een voorliggende vrachtwagen met kraan bovenop kwam vast te zitten onder de E3 Prijsbrug. En met een kwartiertje vertraging de problemen ter plaatse ontweken en, -wulder weg- naar Terneuzen. In het stadscentrum aangekomen gingen we verpozen in Grand Café ‘De Graanbeurs’ voor een koffie met appelbol. Een heerlijk huisgemaakt gebak, een appe(l)tijd van ter plekke, geserveerd a la minute in een authentiek decor.

Daarna dan maar op stap, opgesplitst in 2 groepen met stadsgids, voor een cultuur en historische wandeling in het oude centrum. Terneuzen ongezien voor diegenen die er nog niet eerder waren geweest. Aangekomen in de Havenstraat gingen we allen tafelen in ’t Gerecht. Onze ‘place to be’ als middagvuller voor een lekker wijntje, biertje of frisdrank, en natuurlijk het middagmaal. Al was het ietwat langer wachten op de servies… waardoor ons tijdschema in het gedrang kwam. Zo te horen toch iedereen lekker gegeten, met uitzondering van één iemand die nog wat langer op z’n bord moest wachten, maar het toch klaarspeelde binnen de tijdslimiet. (hé Dirk)

Vooraleer de bus op te stappen, traditiegetrouw de groep portretteren bij een fikse Westerscheldewind en enkele dreigende of zelfs onheilspellende onweerswolken. De zon blijft ons vandaag mee vergezellen en regen hebben we voorlopig nog niet op ons dak gehad.

Een powernapke zit er mogelijks wél in tijdens de rit naar Ouwerkerk al over de Zeelandbrug? Zelfs misschien eventjes indutten gedurende de tunnelrit onder de Westerschelde? Jammerlijk genoeg werd dit verstoord door een ‘aan flarden gescheurde’ autoband langs achter. Met de nodige stuurmanskunst en koelbloedigheid van onze buschauffeur toch heelhuids, maar met lichte paniek en bezorgdheid bij onze reisgenoten, de tunnel kunnen uitrijden waarna meteen de schade werd opgemeten. Na enig overleg en beraad, dan maar een alternatief programma voorgeschoteld om onze namiddag aangepast op te vullen. Zodoende met de voltallige groep een Nederlandse lijnbus opgestapt richting Goes voor een -verrassend- stadsbezoekje, aangevuld met een terraske en/of het nodige shopplezier. Het aanwezige zonnetje kon ons gemoed wel opkrikken en gespreksstof alom dus om deze dag af te sluiten. Ietwat later dan gepland keerden we terug huiswaarts met onze herstelde bus, een beetje rustiger en stiller dan vorig jaar, maar iedereen behouden terug thuis te Kuurne!

In naam van de organisatoren, bedankt voor het ongebreideld enthousiasme, goed humeur en veel geduld !

(S.L.)

De foto's van deze busreis vindt u hier !