Info-avond Burn Out 8/2 2018

Voel je je leeg, opgebrand... is alles je teveel? Is je zelfvertrouwen zoek en is alleen al denken aan het werk pijnlijk? Burn-out is een van de gevolgen van onze steeds meer veeleisende maatschappij.

Annelies Dousy, werkzaam bij het Centrum voor Loopbaanontwikkeling LBC-NVK, doet individuele begeleidingen en coaching van mensen met uiteenlopende loopbaanvragen. Verder begeleidt ze groepen in het kader van loopbaanoriëntering, solliciteren en burn-out. Met individuele coaching adviseert ze mensen met burn-out.

Annelies bracht ons op de hoogte over burn-out. Hoe kun je een burn-out herkennen, wat kan je eraan doen. Burn-out is een ziekte die meer en meer mensen overkomt. Het gevoel dat alles te snel gaat, dat je batterijen leeg zijn, je bent helemaal opgebrand, je zelfvertrouwen is zoek, je vervreemdt van jezelf. Een burn-out kondigt zich niet plots aan. Je hebt al een burn-out weken voordat je eigenlijk ziek wordt. Een aantal kenmerken van burn-out doen denken aan een depressie, maar burn-out is altijd het gevolg van een langdurige overbelasting. Het evenwicht tussen werk en privé is zoek.

Vraag raad aan je huisdokter als je denkt met burn-out te  maken hebt. Hij kan de juiste diagnose stellen en je eventueel doorsturen naar een gespecialiseerd centrum ter behandeling van burn-out. Je hebt tijd nodig om te genezen van burn-out. Veel rust is nodig.

Enkele punten die kunnen helpen om een burn-out te voorkomen:

  • Beweeg op tijd en stond
  • Hou je aan vaste slaapgewoontes
  • Vraag steun en aandacht aan familie en vrienden
  • Ga op zoek naar wat jou energie geeft.

Meer info daarover kun je onder meer vinden op: www.loopbaanontwikkeling.be

Een kort filmpje over deze boeiende avond vind je hier !

(Ronny Kerkhove)