Verslag etentje Hotelschool 26/4

Op donderdagavond 26/04/2018 was het dan zover! Een half jaar vooraf was de datum reeds aangevraagd voor 30 personen. In een mum van tijd was de lijst volzet met onze leden van kwb en femma Sint-Pieter; mensen die eens wilden culinair genieten van de fijne gerechten die de studenten klaarmaken en fijn waren ze! Spijtig dat we enkele mensen moesten ontgoochelen omdat er geen plaats meer was.

Het werd een feestavond van gerechten. Alles werd er klaargemaakt door de studenten van 5HT- en 6HTjaars, en ook de bediening gebeurde door de studenten van het 5de en 6de jaar. De behuizing van de hotelschool is volledig nieuw en in gebruik sedert 1/09/2017. Dit is een tijdelijk project van "scholen van morgen" en ook met de steun van onze Vlaamse regering. Momenteel is dit in Vlaanderen de modernste school die er is.

Na de fijne maaltijd was er nog een kleine verrassing : er werd ons op vraag van de leden een toegang gegeven tot de moderne keuken en apparaten. Zo zag ieder van de groep, die het wenste, hoe het er aan toe gaat achter de schermen. Stilaan werd het tijd om afscheid te nemen van deze mooie school met zijn heerlijke gerechten en aangenaam restaurant. Met een tevreden groep trokken we terug huiswaarts.

Wie weet misschien tot volgend jaar ??

(Johan Verhaeghe)