Zomertoer 7/7

Met een talrijke groep van 48 fietsers en 12 dagtrippers beleefden we gezamenlijk onze kwb / Femma zomertoer. Bij de verwelkoming door kwb voorzitter Ronny kreeg elkeen wat uitleg betreffende het fietsen voor de actie ‘schone kleren’ met daarbij een hangetiket voor aan de fiets. (voor meer uitleg over deze actie, zie deze link)
En dan allen in gang, met het mooie weer in het vooruitzicht, de baan op richting Meulebeke voor onze allereerste bevoorrading van de dag. Daar konden we allen samen aperitieven in de schaduw van een loods. Tafeltjes en stoeltjes stonden reeds klaar gedekt met een hapje en daarbij horend een biertje , apero of frisdrankje. Gezellige en leutige sfeer en dit na onze eerste 15 km, samen aan de klap zowel fietsers en dagtrippers eensgezind …

Op de middag hielden we, na een stevige klim op de helling van de Poelberg, halt in de brasserie op de Poelbergsite. Daar op het terras genoten we van een lekker stoofpotje (warempel in de zon !) en een bijhorend koel drankje om ons vochtgehalte op peil te houden. En zoals een spreekwoord het zou zeggen : gezelligheid kent geen tijd … kregen we de opdracht om uit een spreekwoordelijke tekening op A5 formaat een 50 tal gezegden of spreuken te zoeken en op te schrijven. Ieder deed zijn uiterste best onderling of in groep, of zelfs via luistervinken en afkijken, om er zoveel mogelijk te achterhalen. Benieuwd naar de oplossingen moesten we eerst weer de fiets op en geduldig afwachten tot aan de namiddagstop. Gespreksstof alom dus onderweg en sommige spreekwoorden kwamen letterlijk van pas onderweg of werden ter plekke bedacht.

De route bracht ons voor het koffiemoment naar de Baliekouter te Dentergem. Samen in groep genoten we van een koffie met kriekengebak en kregen we als afsluiter nog een laatste opdracht. Zomertoer organisator Ria deelde mede dat we de oplossing van de spreekwoorden sowieso gingen krijgen, maar daarvoor eerst ons A5-ke moesten plooien tot een vliegerke. Dan zover mogelijk proberen te gooien en verst te eindigen om prijs te bekomen.
En de verste vlieger die ging gaan vliegen met de eerste prijs is geworden : Jean-Pierre …..
Gelukzalig ietsje vermoeid, veilig en wel én zonnig zweterig hebben we allen alweer de meet gehaald !
Dikke pluim voor onszelf en de 50 individuele kilometers die we bij elkaar trapten.
Deze fiets zomertoer en daguitstap voor onze autotrippers editie 2018 mag bij deze weer geslaagd genoemd worden met dank voor de goede en veilige organisatie. En zonnepetje af voor de werkgroep Ria & Freddy / An & Piet en voor Chris Demeyere die mee het parcours uitstippelde en verkende.

(Steve Lavaert)

Alle foto's vind je op deze pagina.

Enkele leuke filmpjes !