Dartsinitiatie 15/10

Eindelijk was het dan zover. Nu we ‘Dancing Dimi’ en tal van bekende vlamingen aan het werk hebben gezien op televisie tijdens een of andere dartswedstrijd, is het vandaag onze beurt om te vogelpikken.

We huurden de Stallingen af van de Hoeve Vandewalle, zetten het materiaal dat we ter beschikking kregen van kwb Nationaal klaar, vulden de koelkasten op met drank…
Om dan ’s namiddags onze deuren te openen voor een gezellige ontmoetingsnamiddag met initiatie darts.

Terwijl het nog wat wachten was op de deelnemers, probeerde ons ‘personeel’ ondertussen al een pijltje te gooien als opwarmer. De eerste gasten kwamen aan en waagden zich ook aan een spelletje. En algauw werd het een allegaartje van leden en ook niet leden die aan het ‘darts-en’ waren in combinatie met een drankje of toch maar lekker keuvelen bij koffie en taart. Iedere aanwezige waagde zich aan een spelletje, zowel beginners als gevorderden. En om het niet te moeilijk te maken voor de beginners lieten we hen de keuze om te starten bij 301 of 501. Ook voor het uitgooien lieten we hen de keuze, dubbel of enkel. Kortom iedereen kon zelf de spelregels wat aanpassen.
Het werd een gezellige namiddag, zonder ongelukken door rondvliegende pijltjes. Misschien moeten we dat toch eens meer doen.

(R.K.)