Busreis Toneel Frans-Vlaanderen 20/1

Met een volle luxe bus (helaas zonder drank in de frigo) vertrekken we stipt richting Frankrijk voor onze twee jaarlijkse theatertrip.
Twee personen, als eerste op de reservelijst staande hadden geluk. Want op zaterdag kregen we melding dat de meest recente bus ter beschikking stond met niet 58 maar wel 60 plaatsen. Alsook voor twee extra plaatsen in Ghyvelde was er geen probleem, trouwens in “la douce France” kent men geen problemen.

 

Vertrokken met een ruime tijdsmarge, prima wegen met geen of weinig verkeer en een uitmuntende chauffeur deden ons reeds om 16 uur in Ghyvelde aankomen. Wie dacht nog zijn zondagnamiddag koffie te gebruiken voor de vertoning was eraan voor de moeite want de bar was pas open aan de pauze. De ruime zaal met 380 stoelen verraste heel positief. Ook de ticket verdeling liep vlot, gezien er geen tickets waren, en de stoelen zonder briefje op voor onze groep waren. Zoals gezegd a la France geen problemen, alles komt goed.

 

De voorstelling “De Communiefeeste” viel in de smaak, bij de een meer dan bij de ander, zoals altijd.

De pauze bracht ons dan de gelegenheid om kennis te maken met de lokale Picon, al dan niet met Camembert.

De terugreis met onze klassieke stop in “het Hazekasteel” gelegen op de “schreve” in Nieuwkerke liet ons toe om nog een uur te genieten van de lokale lekkernijen.

Terug thuis om 22u45, het voorziene uur, sloot deze theatertrip af.

 

Zeker dank aan allen die het meemaakten, stiptheid en gezelligheid maakten er een mooie activiteit van.

Nu uitkijken naar vrijdag 31 januari 2020. Dan is de theater troupe uit Westouter terug te gast in de Sint-Pieterszaal te Kuurne.

 

(Eric Deryckere)