Lentewandeling Zwevegem 17/3

Een maandje eerder dan normaal voorzien in onze wandelkalender planden we voor 2019 onze lentewandeling  ietsje vroeger. En dit doordat we de keuze hadden gemaakt om mee te wandelen op de Nationale wandeldag van kwb in onze regio te Zwevegem. Na overleg met kwb’er Marc Vanherpe (plaatselijk verantwoordelijk), mochten wij voor onze wandeling inpikken op het parcours van de 15 km. Dit omwille van de extra lus die voor onze groep een meerwaarde zou bieden aan onze lentewandeling en wandelaars van kwb & femma Kuurne. Volgens zijn aanbevelingen zouden we op deze SOUTERRAIN wandeling immers verrast worden door het landelijk schoon tussen Zwevegem en Moen, het Orveytbos zien en ontdekken, en de vaarttaluds historisch bewandelen. Alsook wandelgewijs genietend op zoek naar stiltegebieden en natuurpunt plekjes.

Dus startend aan het OC te Zwevegem-Knokke, weliswaar na inschrijving en betaling, gingen 14 goed ingeduffelde wandelaars de wind en regen gaan trotseren. Want er zaten enkele donkere wolken in het vooruitzicht en in de verte zagen we reeds regen naar de grond trekken …

God zij dank op zondag gezegend en niet beregend bleven we gespaard van felle regenbuien tijdens onze wandeling. Onderweg hadden we het geluk van zonnige momenten met warmte, veel gelach en gebabbel in onze groep onder elkaar én maar enkele verloren druppeltjes niet te na(t) gesproken. Maar bovenal kijken we positief terug op een natuurschone wandeling op vooral rustige wegen, stapsteentjes en natuurpunt vlonderpaadjes in wonderschoon stiltegebied. Onderweg ontdekten we reeds de ontluikende lente maar voor echte lentekriebels was het wel nog ietsje te vroeg. Voor onze ‘LENTE’ wandelaars dus een tweede late winterse wandeling zonder de echte lentekriebels op het menu.

Niettemin was deze georganiseerde wandeling voor ons alweer een geslaagde sportieve namiddag met dank aan de organisatoren van kwb Zwevegem-Knokke, Jong kwb Zwevegem en kwb St. Denijs.

En als steun sloten we dan maar af met een gezellige nadrink -of twee- in het OC van Zwevegem-Knokke.

Daar kon nagepraat worden met gelijkgestemde kwb wandelzielen én zelfs oud gekende Kuurnse vrienden woonachtig in het Zwevegemse kwamen we er nog tegen tussen pot en pint.

Klein detail, terwijl we aan het nagenieten waren na onze wandeling viel er kleine sneeuwhagel…

 

Het kwb & femma wandelteam