Bedrijfsbezoek 4/6

Op dinsdag 4 juni 2024 trokken we rond 17u30 met 17 personen weer op bedrijfsbezoek. Deze keer trokken we richting Waregem naar het familiebedrijf “aardbeien Van Overbeke”.

De dagelijkse leiding en het technische gedeelte rust voornamelijk op de schouders van de vader, de dochter staat hoofdzakelijk in voor de administratie. Alles begon in 1992 met het kweken van witloof en aardbeien. Al vlug werd van het witloof afscheid genomen om zich volledig toe te spitsen op de aardbeien .

Van april tot januari kan je er dagverse aardbeien bekomen. Dagelijks wordt er gewerkt aan de aardbeien, van stekken nemen tot plukken tot onderhoud. Drie Poolse arbeiders zijn er vaste plukkers. Tijdens de 2 vakantiemaanden kan de jeugd uit de regio Waregem ook hun steentje bij dragen. Zij hebben de opdracht de jonge scheutjes aan te planten in bakken.

Op het einde van de rondleiding op het bedrijf kregen we allen de gelegenheid te proeven van een glaasje aardbei-appelsap. We konden ook de lekkere aardbeien en het sap aankopen. In Waregem staan er twee automaten met hun aardbeien en in Ingooigem staat er ook één.  Zo kunnen er ook na de openingsuren van hun winkel aardbeien aangekocht worden.  Tot slot kan ik zeggen dat we  terug een leerzame activiteit hadden. Een grote dank aan vader en dochter Van Overbeke voor de deskundige uitleg .

(J.V.)