kookavond 1

Kookavond 13/4 2017

Op Witte donderdag kwam Jezus met de 12 apostelen samen voor het laatste avondmaal.

Donderdag 13 april 2017, ook een witte donderdag, kwamen 16 mannen samen in de St. Pieterszaal.
16 mannen van kwb Kuurne en 1 verloren apostel … tevens vriend van een kwb lid, want kwb Kuurne hield zijn jaarlijkse kookavond.
 
Filiep van Biervliet leerde er de deelnemers wat bij op culinair vlak. Toen de deelnemers aankwamen in de zaal kon al een aangename geur waargenomen worden, want Filiep was reeds begonnen met de voorbereidingen. Een aperitief, een Picon, werd ingeschonken. Algauw werden de andere deelnemers aan het werk gezet. Want wie wil eten moet eerst het eten klaarmaken. Het voorgerecht bestond uit een papillotte van vis. Onder de deelnemers hadden we één persoon met een allergie voor vis en die kreeg een eigen voorgerecht op basis van rozijnenbrood voorgeschoteld.
Als hoofdmenu werd klaargemaakt: aardappelpuree uit de oven, salade met mayonaisedressing en een steak met saus naar keuze - peperroomsaus, Roquefortsaus of rode wijnsaus. Dit alles werd op tijd vergezeld van een glaasje witte en rode wijn. Een dessertje kon er achteraf ook nog bij, vanillepudding met karamelsaus.
 
Bedankt Filiep, want het was waarlijk om duimen en vingers van af te likken. En natuurlijk bedankt aan alle deelnemers voor hun aandeel tijdens het klaarmaken.
 
(R.K.)