Opfrissing wegcode 23/9/21

Op donderdag 23 september ging in de Hoeveschuur onze verkeersopfrissing door.

Het verkeer, we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Maar hoe staat het met onze kennis over de wegcode? Wat mogen we? Wat moeten we?

Siegmund Hermans is stafmedewerking bij de dienst kwb rijbewijs, dus de geschikte man om ons even onze kennis over de wegcode bij te brengen. 30 deelnemers waren present om hun kennis van de wegcode bij te schaven.

Welke regels gelden voor de verschillende voertuigen? Auto, fiets, e-bike, step en vele andere. Voor elk van deze voertuigen gelden er verschillende regels. Siegmund kon het allemaal haarfijn uitleggen. Aan de hand van foto’s en voorbeelden werd het allemaal veel duidelijker.

Er waren dan ook deelnemers die dachten dat ze op de hoogte waren van de wegcode en verrast waren toen ze het blijkbaar toch verkeerd voorhadden. Er werden heel wat vragen gesteld waaruit blijkt dat onze kennis toch eens moest opgefrist worden. Het was een fijne, leerrijke avond.

Tip van Siegmund: ga even naar www.mijnrijbewijsb.be , daar kun je tips vinden en even je kennis van de wegcode thuis bijwerken.

 

(Ronny Kerkhove)