Kookavond 20/2

We schrijven donderdagavond 20 februari 2020, 10 kwb-leden willen zich verdiepen in de Italiaanse keuken. Hevige stortbuien en een stevige westenwind brengen ons in Stroomop in de Kattestraat. Dit is het bedrijf waar alles zich die avond zal afspelen; meer bepaald in “atelier ouvert”  met als begeleidster Eva Decorte.

Rond de klok van 19u startte onze kookavond met de praktische uitleg over de keuken en materiaal waar we alles konden vinden. Al vlug werd een verdeling gemaakt in duo’s.  Er werden 2 verschillende pizza’s gemaakt en ravioli werd er ook gemaakt. Diverse groenten moesten klaargemaakt worden, de deeg werd gemaakt en de vele kruiden werden zeer fijn gehakt. Ook kleine tomaten werden uitgewogen en geplet om een heerlijk saus te bekomen in de pizza. In ons zog hadden we ook de bedrijfsleider die van de gelegenheid gebruik maakte om diverse foto’s te nemen van onze kwb-koks.

Eenmaal alles klaar was konden wij onze plaatsen innemen aan de klaargemaakte tafel. Al vlug kwamen Ludwig en Eva rond  met lekkere wijn, passend bij de gerechten. En dan de overheerlijke pizza’s: mama mia, dat vind je nergens! Een eigen creatie die onze koks maakten in teamverband onder de leiding van Eva. En de Ravioli : mama mia, ongelooflijk lekker!

Hieruit kan ik besluiten: dit was een geslaagde avond met 10 gemotiveerde kwb-koks die er een leerrijke avond hebben gehad. Een dankjewel aan Eva Decorte en de bedrijfsleiding van Stroomop om ons bij te staan bij het klaarmaken van het gerecht. Doe zo verder en veel succes nog.

(Johan Verhaeghe)