Winterwandeling Grammene 4/2 2018

Voor de eerste keer in kwb kalender-jaargang gingen we van start met onze kwb/Femma winterwandeling. Al hebben we reeds de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie achter de rug, ons wandeljaar zetten we nu officieel en traditioneel in met onze ‘winterse‘ wandeling.

Vertrekpunt dit keer is Grammene, een pittoresk kerkje gelegen aan de oude Leiearm aldaar. De metalen Lorenzobrug en enkele restanten van oude vlasroterijen kenmerken de eigenheid van de aangrenzende dorpjes Gottem en Wontergem. We volgden de Vlasrotersroute-blauw in omgekeerd traject en wandelden door boeren- en weidewegen, hier en daar drassig en modderig door de natte weersomstandigheden van de voorbije week. Geen nood, niemand verdronk of verdween tijdens de passage doorheen de Vondelbeekvallei.

 

Ietwat bitsig koud trotseerden we, soms schuilend achter elkaar, het koudefront dat kwam aanwaaien vanuit Nederland zo te horen. Het maakte onze oortjes koud maar een stralend zonnetje verwarmde onze wangetjes én onze geest halverwege de wandeling bij het drinken van een tasje warme wijn. Merci aan de bevoorrading voor dit lekker stukje ‘oud brood’… traditie bij uitstek uit moeders receptenboek van ons Femma moeder Chris en kookvader Johan. Allereerst nog gezellig de groepsfoto ‘kieken’ aan huisbrouwerij Sint Canarus te Gottem, om die daarna letterlijk links te laten liggen aangezien we zopas de innerlijke mens hadden versterkt.

Het tweede deel van de wandeling bracht ons verder langsheen linker-Leieoever terug naar ons vertrekpunt te Grammene. Maar niets hield ons tegen om toch nog een eindje verderop onze eindstop binnen te wandelen. Bij de afsluit van de wandeling in Brasserie De Mandel hoort een plaspauze en een nadrink met babbel waarbij we de lekkere blonde tripel Sint Canarus niet aan ons voorbij konden laten gaan. En daar kwam nog eens de “memorabele  winterwandeling in de sneeuw” te Bossuit ter sprake (2006), alsook niet te vergeten in Rollegem-Kapelle (2012). Want onze veldrijders hadden op het E.K. ook een modderig parcours ‘gereden’ maar geen sneeuw moeten trotseren …

Maar o wee, toen we ’s avonds door het raam keken bij het slapengaan. Er vielen sneeuwvlokjes uit de lucht en het werd vredig stil en wit daarbuiten. De aankondiging dat de komende week koning winter nog eens komt prikken is ingezet! Na de WINTER kijken we alweer uit naar de LENTE.

Alvast veel wandelgenot tot dusver.

Het kwb/Femma wandelteam