Herfstwandeling te Gullegem 20/10

Een druilerige zondag – ietwat regen en effenaf géén zon … een troosteloze dag… ‘herfst mood’ alom … Doch, toeval of niet… onze geplande herfstwandeling vandaag op onze wandelkalender valt samen met ‘de dag van de trage weg’!
- De dag van de trage weg is een Vlaams initiatief éénmaal per jaar een weekend in de herfst waarbij men iedereen oproept te organiseren of deel te nemen, en dit om zoveel aantal mogelijkheden die er zijn in de kijker te plaatsen. Zo gaan er dan vele wandelaars, fietsers, ruiters, dé buitenmensen wellicht, de weggetjes en paadjes op. Zowel in het groen als in de stad, langs authentieke landwegen, op stapsteentjes, in veldwegen en steegjes, alsook op nieuwe her opgegeven tracés. -

Zo ook wij ‘op weg’ op deze zondag van de trage weg, het uithangbord voor veilige, gezonde en aangename wandelwegen onderweg. Deze 10 km wandeling uit de Klimop, deels ingekort voor onze wandelaars vandaag, ging van start in de Kwadestraat – het begin en eindpunt aan café De Ponderosa.

De watertoren te Gullegem, een baken bij vergezichten in het landschap, is ook vandaag voor ons kijktoren en richtpunt gedurende deze wandeling. Watertoren, regenjas en/of paraplu, beiden hebben niets met elkaar gemeen doch vandaag op deze druilerige natte herfstdag zien en voelen wij toch een associatie.

Het ‘hoge pad’ deed inderdaad zijn naam alle eer aan want we wandelden over een hoger gelegen deel van Gullegem richting Steenbeekbos. De plaatsen die we ontwaarden in de vergezichten van het glooiend landschap konden we benoemen aangezien we onze streekgemeenten kennen. Kerktoren, watertoren, flatgebouwen en schoorstenen zijn steeds bakens in de verte die we gezamenlijk herkennen.

Wedstrijdje en/of een kwisje onderweg, wist je datjes houden ons brein scherp en up to date !

Onderweg bleef de regen dan toch uit en de beloofde opklaringen hielden hun woord. En zelfs met enkele zonneprikkels tussendoor genoten we volop van deze ongekende wandelomgeving.

Voldaan van onze 7 kilometer te voet eindigden we voor een natje en een droogje in café De Ponderosa, de chalet bij uitstek voor een warm onthaal én aan de lange tafel zoals het hoort allen tezamen bij elkaar.

Ons jaartje wandelen in 2019 zit er alweer op en we kijken uit naar 2020.

De voorbereidingen voor opmaak planning van het nieuwe werkjaar zijn reeds gestart!

Het kwb/Femma wandelteam -