Herfstwandeling Ploegsteert 21/10

En het werd zomer … en bleef nazomeren die middag op de Vlaskouter. En denken daarbij ‘ in memoriam’ aan onze ontvallen Kuurnse karikaturist Nesten. Dit omwille van één der laatste werken van zijn hand met deze titel, hangend op het spandoek dichtbij de Vlaskouter. Op ons verzamelpunt voor deze wandeling kwam dit ter sprake door dit plotse verlies en mede ook door deze zonnige zondag in oktober.

Zo bleef het nog even zomer … voor één dag !

Met 19 herfst moedigen vertrokken we naar Ploegsteert voor een 8 km lange groepswandeling. Eenmaal het centrum te hebben verlaten komen we terecht in een weids landelijk landschap met autoluwe wandelwegen. De omgeving van het Memorial en de Plugstreet Experience ’14-’18 breekt de stilte van het landschap maar het oorlogsverleden blijft hier nazinderen en levendig. We dwalen door weilanden, beklimmen een berg met rondom rond een panoramisch kijkpunt en nemen daar onze groepsfoto als bewijs en voor het archief.

De herfst moet nog komen en de kleurrijke tinten waren in het bos nog niet ten volle aanwezig. Maar we hadden alweer een mooie, gezonde, toffe en zomerlijke herfstwandeling in de benen waar eenieder tevreden op terug kijkt. De gezellige ronde tafel conférence achteraf in ‘Le Ploegsteertois’ was daarbij een mooie afsluit van dit wandeljaar. Een ruim assortiment aan Belgische bieren maakte dit dan ook dubbel geslaagd…

Het kwb & Femma wandelteam