Winterwandeling 2/2/2020

 

  • 7,5 km
  • 18 deelnemers
  • Regenachtige zondag gans de voormiddag én vééééééééééééééééééééél wind in de namiddag
  • 12 ° C
  • Lampettestraetje wandeling uit Klimop

 

Winter voelen we nog niet doordringen aan onze tenen maar natte voeten bij het wandelen daarentegen wel.

Zo ook zondag l.l. zowel op het wereldkampioenschap veldrijden alsook op onze winterwandeling te lande richting Meulebeke waar er modder was op de veldwegels en grote waterplassen op de velden. Met 18 goed gemutste wandelaars gingen we van start op het vernieuwde plein met parking aan de Kerk te Ingelmunster.

En al wisten we dat deze wandeling niet in het water zou vallen, buienradar voorspelde geen regen meer in de namiddag, maar we moesten ons wel staande houden onderweg omwille van de stevig wind en zelfs rukwinden.

De zogenaamde Lampettestraetje wandeling is een verdwenen bedevaartsweg die vanuit het hart van Ingelmunster een spoor trok naar de kapel van bijstand in Meulebeke. Bedevaarders droegen daarbij indertijd ‘een lampet’ = vuurpot, een emmer van bandijzer die gevuld werd met pekkransen …

Doch wij gaan gewoon winterwandelen kriskras langs ongekende binnen wegeltjes en stappaden tot bij onze wintermobiel die ons -traditiegetrouw- steevast jaarlijks bevoorraad. Daar konden wij ons ook verwarmen aan de heerlijke warme wijn of warme choco! Of zelfs een appel jenever ging er bij sommigen vlot naar binnen … Maar nog niet helemaal uitgewaaid halverwege, mogelijks enkel een beetje ‘in de wind’, was het naar het einde toe onderweg soms wat modderlopen maar geen enkel van ons maakte een uitschuiver zoals bij het veldrijden.

En zo kwamen we winterwandelgewijs allen behouden weer aan op het einde van de wandeling.

 

Het kwb/femma wandelteam