Recollectie 4/12

Zondag 4 december ’22: Reflecties

De eerste zondag van december. De recollectie van kwb Kuurne vind terug plaats na twee jaar van afwezigheid door covid. We starten deze recollectie die intussen werd omgedoopt tot ‘Reflecties’ met een ontbijt, heerlijke klaaskoeken. Als voorganger werd terug E.H. Giedoo De Reu uit Brugge gevraagd. Giedoo is reeds een aantal malen onze voorganger geweest tijdens onze recollectie. Als thema werd gekozen voor “Antwoord op de brieven van Bart Demyttenaere”.

Bart Demyttenaere is een schrijver die zijn hart laat spreken in brieven aan Bijbelfiguren die hem als zoekende gelovige intrigeren. In deze Reflecties hadden we het over de brief die Bart schreef aan Simon Petrus. Na het lezen van de brief mochten de aanwezigen een eigen antwoord op deze brief neerpennen. Aan de hand van deze antwoorden werd verder ingegaan op deze brief van Bart.

Nadien werd ook nog even gepraat over de nieuwe campagne van Welzijnszorg “Allemaal digitaal”. Deze campagne gaat over het niet kunnen gebruiken van internet of het hebben van beperkte digitale vaardigheden, wat ook zijn invloed heeft op het sociale leven van veel mensen.

Als afsluiting van onze bezinning volgde nog een gebedsdienst.
(De brieven van Bart kan u vinden op Google, “brieven van Bart Demyttenaere”.)

(R.K.)