Verkeersquiz 16/2 2017

Regelmatig worden veranderingen aangebracht in het verkeersreglement, en daarom vonden we het nodig om onze verkeerskennis wat bij te werken. In dat opzicht en om bij te blijven organiseerde kwb in samenwerking met het Vsv een verkeersquiz.  
Er werden 50 vragen voorgeschoteld aan de hand van een powerpoint, net zoals op een theoretisch rijexamen. Iedereen kon individueel zichzelf testen en antwoorden op het bijhorend antwoordblad. 
 
Achteraf werden dan alle antwoorden met de groep overlopen en meer uitleg gegeven over sommige verkeerssituaties.  Ook werden nog enkele verkeerssituaties hier in de gemeente Kuurne aangehaald.
Voor het verloop van deze quiz werden we bijgestaan door Reinier Dottinck, theoretisch rijinstructeur bij de Kortrijkse Rijschool.
 

Voor een theoretisch examen mogen de kandidaten maximaal 9 fouten maken. Twintig deelnemers deden deze test en maar één deelnemer bleek onder de 9 fouten gebleven te zijn, waaruit blijkt dat deze verkeersbijscholing bewijst dat vele verkeerssituaties volgens de wetgeving moeilijker blijken dan wij ze mogelijks inschatten.