Bedrijfsbezoek VIKA 14/11 2017

Op dinsdagnamiddag 14 november 2017 trokken we met 21 kwb’ers en enkele geïnteresseerde  vrouwen op bedrijfsbezoek, deze keer richting Gullegem industriezone.

Daar hadden we een afspraak  bij VIKA, een bedrijf dat keukenkasten en badkamermeubelen maakt. We kregen een warm onthaal door Els en Eddy, de bestuurders van het bedrijf.
Els gaf ons een mooie uitleg over het ontstaan van het bedrijf tot op vandaag,  met zijn 120 werknemers  in Gullegem en een bijkomend bedrijf sedert 2000 in Houthalen dat dubbel zo groot is. Daarna kwam Eddy aan de beurt met de technische uitleg en het ontstaan van het huidige machinepark. Alles is er op vandaag computergestuurd en denken ze vooruit in de toekomst. 

Het was echt interessant om het proces van plank tot meubel eens mee te maken  op de werkvloer. Terug in de toonzaal kregen we uitleg over diverse kasten en modelkeukens en over hoe men zal wonen in de toekomst : veel kleiner en daar speelt men al op in met een voorbeeldkeuken en - kasten.

Ons bezoek eindigde rond de koffietafel die ons werd aangeboden, een mooie afsluiter van een leerrijke namiddag. Bij het verlaten van VIKA kregen we elk nog een kleine attentie en namen we afscheid van twee warme mensen Els en Eddy. Dikke merci voor dit bezoek !   

(Johan Verhaeghe)