Brouwerijbezoek 20/10

Een bedrijfsbezoek behoort tot de vaste activiteiten op het programma van kwb Kuurne. Ditmaal ging kwb Kuurne op bezoek naar de nieuwe brouwerij van Kuurnenaar Dirk De Meester te Lendelede.

Brouwerij De Meester is een artisanale brouwerij die in 2016 werd opgestart door Ann en Dirk De Meester en bevond zich eerst in de Steenbrugstraat te Stasegem. Begin 2022 verhuisde de brouwerij naar een nieuwe vestiging te Lendelede waar zich het vroegere Nelca-bedrijf bevond. In deze nieuwe gebouwen bevinden zich verschillende bedrijven waaronder dus ook brouwerij De Meester. Door deze verhuis kon de brouwcapaciteit vergroot worden tot 3000 hectoliter (info: folder brouwerij De Meester).

Met 19 personen trok kwb Kuurne naar de brouwerij, deels met de fiets, deels met de wagen.
Ons bezoek begon met de verwelkoming door Ann en Dirk waarna een eerste degustatie volgde. Na deze volgde een rondleiding in de brouwerij waar Dirk ons de nodige uitleg verschafte over het reilen en zeilen van zijn brouwerij. Nadien volgden nog drie degustaties, een Maitre Tripel (8.5°), een Grain Master (13°) en een Meestereske (9.5°). Het smaken van deze bieren hing vooral af van ieder zijn eigen smaak.

Bedankt aan Ann en Dirk voor de hartelijke ontvangst. Het was terug een mooie activiteit van kwb Kuurne.

(R.K.)