Soirée Française 25/10

Vrijdagavond 25 oktober, Femma Kuurne St. Pieter en kwb Kuurne hielden in de St. Pieterszaal een ‘Soirée Française’ oftewel een Franse avond.

Er hadden zich 71 personen aangemeld voor wat belooft een gezellige avond op zijn ‘FRANS’ te worden. En die begon met een aperitiefje, een Picon of een Pastis (alcoholvrij). Na het aperitief werd overgegaan naar du pain, du vin en een heerlijke kaasschotel of een vervangende schotel voor de niet-kaaseters.

Femma had ook gezorgd voor Franse muziek. Die werd ons gebracht door ‘O de Vie’ een vijfkoppig ensemble waarin ook drie Kuurnenaren meespelen. Eén van die Kuurnenaren is tevens ook lid van kwb Kuurne. Zij brachten Franse muziek en meezingers zoals onder andere: La ballade Nord Irlandaise van Renaud,  j'entends siffler le train van Richard Anthony en vele andere. En ja er werd zelfs even gedanst.

Aan alles komt ooit een eind zo ook aan onze Soirée Française en moesten we afscheid nemen van elkaar en terug huiswaarts keren. Maar het was een prettige avond en we waren allen  ‘des gens heureux’.

(Ronny Kerkhove)

[SLGF id=5246]