Bezoek tuinbouwschool 13/5 2017

Met zijn twaalf vertrokken we naar de tuinbouwschool te Kortrijk, waar we opgewacht werden door Marleen Bossuyt, lid bij kwb Kuurne en lerares in de school.

We kennen allemaal de tuinbouwschool van het kweken van planten, onderhoud en aanleg van tuinen. Sinds enkele jaren is daar ook dierenverzorging bijgekomen en beschikt de school ook over enkele paarden en kleinvee, kippen, konijnen…

Ook is de school begonnen met aquacultuur. Er worden namelijk vissen en kreeften gekweekt met het water dat gebruikt word om de tomatenplanten te voeden. Deze cultuur kwam tot stand in samenwerking met de universiteit van Leuven. Het water wordt niet verbruikt maar hergebruikt, eerst om vissen in te kweken, daarna als voedingswater voor tomatenplanten. Deze vissen, nl. omegabaars, werden reeds door topchefs klaargemaakt en als zeer lekker bevonden. Germain Desmet, teeltleider in de Kortrijkse tuinbouwschool gaf uitleg over hun aquacultuur waarna een rondleiding volgde in de tomatenserres.

Verder werd ook nog de tuin van het rusthuis naast de school bezocht, die aangelegd werd en onderhouden wordt door de tuinbouwschool. Alsook de tropische serre en de proeftuintjes van de leerlingen van het zevende jaar kregen bezoek. Bedankt aan Marleen, Germain en de deelnemers aan deze interessante namiddag.

(R.K)