Verslag bedrijfsbezoek Ardo 10/9

Kwb Kuurne en de Muziekvrienden samen op bedrijfsbezoek !

Op dinsdagnamiddag 10/09/2019, een zonnige dag, trokken we met 34 geïnteresseerde mensen richting Ardooie voor ons bedrijfsbezoek. Dit keer hadden we de kaart getrokken van de voeding in eigen streek, het grootste diepvriesbedrijf van de wereld namelijk Ardo.

Na de verwelkoming aan de receptie werden we door onze gids op sleeptouw genomen naar een lokaal wat verder op  de site. Om te starten kregen wij van de gids een grondige uitleg over het ontstaan van Ardo en waar en wat ze doen in de diverse bedrijven die men bezit rond de wereld. De specialiteit van het land waar Ardo aanwezig is, wordt verwerkt in het land van herkomst. Ook over het moederbedrijf waar we te gast waren werd grondig uiteengezet wat er daar allemaal gebeurt. Eenmaal de uitleg gebeurd was kon de rondgang beginnen.

Eerst denken aan de hygiëne; dus allemaal een haarnetje aan en een witte overjas en weg waren wij. Binnen dit en vele bedrijven is de veiligheid hoog aangeschreven. Onze tocht begon bij de bonen die in een enorme snelheid van de vrachtwagen op de wastafel komen, naar de bak in bulk, naar de verpakking om zo in de hoogbouw aan te komen in een temperatuur van -26 graden en waarna het product binnen de maand in de winkel ligt. Ook de prei waren ze aan het bewerken voor soep en diverse gerechten , maar plots had de groep het probleem van de traankanalen die open stonden. Dit kwam door de sterkte van de prei. Was me dat een mooi zicht! Ook in de hoogbouw kwamen we even binnen waar alles met de computer gestockeerd is en er alles bewaard wordt tot een temperatuur van -26 graden. Alles is er computergestuurd.

Tot slot konden nog enkele vragen gesteld worden aan één van de verantwoordelijken van de groep Ardo. Na een boeiende en leerrijke namiddag trokken we terug richting Kuurne.

Helaas mochten er geen foto's genomen worden binnen het bedrijf !

( Johan Verhaeghe)