Verslag Zomertoer 13/7

Zaterdag 13 juli 2019. Kwb Kuurne houdt zijn jaarlijkse “Zomertoer”.

De weersvoorspelling belooft niet veel goeds maar daar laten we ons niet door tegenhouden. Het vertrek is voorzien om 09u30. Er werd verzameld aan de St. Pieterszaal met de fiets (wie niet mee kon met de fiets, kon met de wagen gaan). Er kwamen er zelfs vanuit Kortrijk om onze groep fietsers aan te vullen. Gezien we met een grote groep fietsers waren werd besloten om in twee groepen te rijden met een tussenafstand van een paar honderd meters. We vertrokken via de industriezone om via Heule en Gullegem naar Wevelgem te rijden.

Daar hielden we halt aan een bouwwerf, algauw werd er gegrapt dat we zouden moeten werken, maar het blijkt de halte te zijn waar we konden aperitieven in een achter de woning gelegen loods.

We trokken verder richting Menen en vervolgden onze tocht naar Rekkem waar we het middagmaal gebruikten in restaurant “Au Beau Jardin”. We werden er naar de tuin geloodst waar voor ons de tafels gedekt stonden. Na (nog) een aperitief werd er een charcuterieschotel met groenten en frieten geserveerd. Tenslotte volgde er nog een Dame Blanche als dessert.

Na deze smakelijke maaltijd stapten we terug op de fiets en reden weg richting Lauwe. Na een tijdje de Leie gevolgd te hebben gingen we richting Wevelgem waar we in ’t Bankske ontvangen werden voor koffie en een taartbuffet. Daar moesten we helaas vertrekken om terug, via Heule, Kuurne te bereiken en onze Zomertoer te eindigen aan de St. Pieterszaal. Het durfde onderweg nog eens proberen te regenen, maar we werden er niet (erg) nat van. Onze kilometerteller klokte af op zo’n 48 kilometer.

Bedankt aan de inrichters voor deze mooie dag en tot de volgende editie van onze Zomertoer. Geniet van onderstaande video's en foto's met dank aan Steve en Chantal.

(Ronny Kerkhove)