1990 – 1999

1990

Goed nieuws voor onze wielertoeristen. Er is een sponsor gevonden voor de truitjes en de windvesten. De 2-daagse reis naar de Moezel gaat niet door, wegens gebrek aan hotelkamers. Er wordt dan beslist om naar Voeren te gaan dat jaar. Op 20 april worden onze volleyballers in de 20-jarige bloemetjes gezet tijdens een oergezellig feest voor groot en klein. In september organiseren ze ook voor het eerst een eigen toernooi om wat geld in het bakje te krijgen.
In september krijgen de wijkmeesters les in filosofie, yin en yang en zoeken ze uit of er leven is na de dood.

1991

Er komen dat jaar 2 nieuwe wijkmeesters in functie: Carl D’Haeze en Luc Dejaeghere. De ledenbijdrage bedraagt dat jaar 500 fr per lid en zal in 1 keer dienen te worden geïnd. Het bestuur beslist toch om nog maandelijks de leden te bezoeken. Het “teerfeest” gaat door op 16 maart en de groep “Kaberdoes” en de lekker ribbetjes maakten er een heel geslaagd feest van.
Jozef Vlieghe wordt gewestleider en verlaat dus het dagelijks bestuur. De fietsbedevaart gaat dat jaar door op 28 april en brengt ons opnieuw naar De Ginste in Oostrozebeke.
Leo Boedts volgt Chris Demeyer op als voorzitter. De verrassingsreis ging naar Alveringem, op zoek naar de roots van de nieuwe voorzitter.
Michel Carlu vervangt Danïel Victor als wijkmeester. Danïel was 35 jaar wijkmeester.
Door de nieuwe inning van de lidgelden verlaten dat jaar 29 leden de afdeling.

1992

Er worden dat jaar 3 bijeenkomsten gehouden over “erven en sterven” die een enorm succes kenden. In maart is er een prachtige pre-lente wandeling met 23 deelnemers. Er was sneeuw en zon !
De fietsbedvaart werd dat jaar omgevormd tot een wagenbedevaart vanwege het aanhoudende regenen. In september zet onze vollebalploeg er (voorlopig?) een punt achter.
Op de kwb herfstwandeling te Beselare is het opnieuw heel slecht weer.

1993

Kwb en KAV kernleden “nieuwjaren” samen met hun respectievelijke echtgenoten en echtgenotes.
Op 13 maart vieren we 40 jaar kwb Kuurne St Pieter.
Na dit feest vonden we geen verslagen meer tot in 1995.

1995

Er wordt voor het eerst een kookavond georganiseerd. Er wordt opnieuw gewandeld doch slechts op jaarbasis voortaan. De recollectie wordt geleid door E.H. Dejaeghere, het pasterke van de seizoenarbeiders.
De jaarlijkse kaarting brengt 24000 frank op. In december ontvangen we onze nieuwe pastoor en proost E.H. Paul Vanhalst. Op het kerstfeest van kwb en KAV spelen de leden een kersttoneel.

1996

Een ledenwervingsactie in de molen-en watertorenwijk brengt slechts 2 nieuwe leden op. Dat jaar nemen we deel aan een milieu-actie tegen de mazouttanks van de firma Ghekiere, doch het wordt een nederlaag. De 1 mei fietsbedevaart naar de Ginstegrot telt 28 fietsers en wandelaars dat jaar. Voor het eerst wordt de Boelbeurs georganiseerd in de St Pieterszaal.
De kwb-kaarters haalden een 2de plaats in het gemeentelijk toernooi. De gezinsfietstocht met barbecue achteraf trok 30 fietsers en 60 eters !!!

1997

Dat jaar vieren we 50 jaar parochie St Pieter. “Hoe m’n fiets en die van de kinderen veilig herstellen?” kent helaas maar weinig succes. Dat jaar nemen we deel aan het klootschieten te Bavikhove. De recollectie trekt nog slechts 14 deelnemers. Het St Niklaasfeest blijft wel nog een succes.

1998

Op 16 januari is er een info-bijeenkomst over de 2 daagse reis naar Zuid-Engeland. Dat jaar werd het toneel niet verzorgd door Flor Barbry’s toneelgroep doch door een groep uit Langemark. Kwb helpt KAV 50 jaar worden … en vieren. We helpen ook 875 jaar Kuurne vieren. We nemen met 3 mensen deel aan de quiz op de renbaan en worden er 2de !!!
Voor het eerst wordt er een avondwandeling georganiseerd in het pikdonkere domein “Het veld” te Meulebeke; er waren 30 deelenemers.
Wijkmeester Koen Claeys haakt af en wordt vervangen door Johan Leperre. Ook Francis Vanlerberghe probeert het als wijkmeester dat jaar.
De boelbeurs brengt dat jaar 13500 frank op. Proficiat !

1999

In januari komen 190 wandelaars hier wandelen. Grote held van die dag is onze pannenkoekenbakker Jacques Delava ! Bart Comeyne wordt wijkmeester.
“Actie rijbewijs” is leren autorijden in theorie. Dit jaar waren er 67 leerlingen en 30 begeleiders. Er was dat jaar een bedrijfsbezoek aan de drinkwaterwinning te Stasegem.
In september treedt er een nieuw bestuur aan : voorzitter Marc Plets, ondervoorzitter Michel Carlu, secretaris Jean-Pierre Vandenbroucke, en schatbewaarder Jacques Delava.
De WTC Ezelsrally ontvangt 430 wielertoeristen en de club bestaat dat jaar 10 jaar.

Terug / Verder naar :   1954-1959   1960-1969   1970-1979   1980-1989   2000-2009   2010-2016